У першому кварталі 2021 року відбулося понад 2600 успішних аукціонів, за результатами яких лісові господарства отримають понад 480 млн грн. Щомісяця відсоток успішних аукціонів із продажу необробленої деревини у системі Прозорро.Продажі зростає. Якщо ще восени минулого року він ледь сягав 30%, то уже у 2021-му доходив до 50%, а у березні навіть до 77%.

fb post ass 01 04 21 678x381 - У І кварталі 2021-го електронні майданчики залучили майже 800 учасників на аукціони із продажу необробленої деревини

Найконкурентніші аукціони із продажу лісоматеріалів збирали по 10-12 учасників. І це усе заслуга електронних майданчиків, які залучають учасників та готують їх до торгів.

«Загалом у системі на ринку продажу необробленої деревини нині працює 28 майданчиків, які мають рівний доступ до системи.  У 2021-му вони залучили до аукціонів майже 800 учасників, які придбали понад 1 200 000 кубометрів деревини. Відрадно, що серед лідерів ринку маркетплейси – члени Асоціації «Біржові та електронні майданчики». Беззаперечним флагманом традиційно залишається майданчик Української універсальної біржі, при чому як за рівнем доходів, так і за кількістю учасників», – зазначає директор Асоціації «Біржові та електронні майданчики» Олег Падалка.

Загалом за час експериментального проекту на Прозорро.Продажі відбулося більше 5 тисяч успішних аукціонів із продажу необробленої деревини, в результаті яких лісові господарства отримали майже 890 млн грн доходу.

Поширити: